Çfarë është një cannabinoid Dhe Cilat janë disa nga përdorimet e tyre?

Shumica e njerëzve tashmë janë të njohur me marihuanë dhe për të kuptuar se përbërës kryesor i saj është një cannabinoid. megjithatë, nuk janë në fakt qindra e cannabinoideve të ndryshme në dispozicion në mijëra bimë të ndryshme të njohura deri më tani secila me prona të ndryshme, më kanë ende për të hulumtuar në detaje. Duke marrë marihuanë si një shembull, ka të paktën pesë kanabinoidet kryesore përveç një kryesore quajtur THC. në marihuanë, THC është numër një përbërës psikoaktive që krijon të Lartë që ka bërë farë e keqe, ose marihuanë, aq i famshëm. megjithatë, ka një numër mjaft të përbërësve të tjerë, disa të njohur dhe të tjerët ende duke u hulumtuar, që mund të përfundojnë në kabinetet tona mjekësi.

THC ka disa përfitime të mëdha mjekësore më vete

THC tani është duke u hulumtuar dhe përdoret për të ndihmuar në kurimin e sëmundjeve të tilla si sëmundja Alzheimer, sklerozë të shumëfishtë, Semundja Crohn, sindroma e stresit post-traumatik, dhimbja neuropatike, sëmundja e Parkinson-it, dhe disa lloje të kancerit. Sigurisht, përveç hulumtimit të bërë nga shkencëtarët, shumë njerëz preferojnë të vetë-trajtojnë veten nga pirja e duhanit, ushqim, ose Vaping format e ndryshme të marihuanës tani në dispozicion.

Kjo cannabinoid veçantë është gjetur në gjëndra të thata rrëshirë të kanabisit lule femra. Ndërsa bimë marihuanë mashkull gjithashtu prodhon një sasi të caktuar të THC, ajo nuk është e tymosur në mënyrë tipike ose të përdoren pasi ajo është e lehtë për të pastruar ato herët dhe të shpenzojnë përpjekjet tuaja ngritjen vetëm femrat që kanë përqëndrime të larta.

Bimë marijuana prodhon këto kimikate të fuqishëm për të mbrojtur veten nga grabitqarët e ndryshme natyrore të tilla si bakteret, viruset, fungi, dhe disa insekte, si dhe. Të njëjtat Komponimet të ketë gjithashtu një efekt të ngjashëm te njerëzit edhe pse jo aq të thella, ose efektive si ajo ka në fabrikë që nga përqendrimi në gjakun e një njeriu nuk mund të arrijë që të barabartë me një bimë të marihuanës.

Një tjetër përbërës i fuqishëm i marihuanës CBD

CBD qëndron për Cannabidiol dhe ka gati të njëjtën famë e si THC, por me një grup të ndryshme të përdoruesve. Në vend të qenë një droge psikoaktive, CBD është në vend, mjaft aktive në bllokimin e të gjitha llojet e dhimbjes kronike. Per kete arsye, ajo është fituar shumë popullaritet në mesin e njerëzve që vuajnë nga kanceri, artrit, ata nën trajtim mjekësor, dhe shumë njerëz që vuajnë nga dhimbje prapa, dhimbje në gju, dhe kushte të tjera kronike.

CBD është përdorur edhe për të ndihmuar në luftën kundër epilepsi, depresion, ankth, diabet, disa lloje të kancerit, çrregullime psikotike, sigurisht, dhimbje kronike. Ajo ka analgjezik fuqishëm, anti-inflamator, antioksidant, dhe vetitë anti-tumor, disa prej të cilave janë vetëm tani duke u hetuar tërësisht. Kur bëhet fjalë për fabrikën e marihuanës, disa janë të larta në THC kimike psikoaktive, ndërsa të tjerët janë shumë të larta në CBD vend. Njerëzit që dëshirojnë të përmbahen nga marrja e lartë, ende kanë të gjitha të mirat e trajtimin e dhimbjeve kronike të tyre, shpesh zgjedhin për speciet marihuanë që tentojnë të jetë më i lartë në CBD. Një mënyrë e mirë për të administruar këtë cannabinoid të veçantë është për të blerë të naftës e cila është e përqendruar, më e lehtë për të marrë, dhe ka tendencë për të punuar më mirë për shumicën e njerëzve.

Ka të paktën 10 më shumë kanabinoidet në vetëm marihuanë dhe të gjithë qindra e botës bimore më shumë, secili me grupin e vet të pronave. Hulumtuesit janë vetëm tani zbuluar të gjitha përdorimet e ndryshme medicinale të këtyre cannabinoideve dhe shumë zbulime janë të sigurt që do të vijnë në të ardhmen.